Digitaal Terrein Model

Een Digitaal Terrein Model oftewel een DTM is een van de meest geleverde producten van Kavel 10. In een DTM worden vooraf bepaalde elementen van een gebied ingemeten en uitgewerkt tot een digitaal meetbestand. Een Digitaal Terrein Model wordt verwerkt volgens de Nederlandse Cad standaard (NLCS) en worden opgeleverd in een Autocad omgeving.

Elke maand leveren wij ongeveer 25 volledig uitgewerkte DTM-metingen uit aan onze klanten. Hierdoor hebben wij veel ervaring met dit product en kunnen we een hoge kwaliteit binnen een korte tijdsperiode leveren.

In het kort

  • Zeer nauwkeurige metingen <3 centimeter in RD
  • Opgeleverd als compleet eindproduct in NLCS- standaard
  • Ook te gebruiken voor invulling BGT in IM-Geo

DTM in NLCS-standaard

De point cloud wordt super efficiënt ingewonnen zonder overlast voor de weggebruikers en omwonenden. Alle aanwezige objecten worden verwerkt tot objecten in het model.

Door het combineren van inwin methodes kan er efficiënt en snel worden ingewonnen onder hoge nauwkeurigheid.

BGT- IMGeo

Op basis van onze inmetingen kunnen we bestanden klaar maken die direct in te lezen zijn in de BGT volgens de IMGeo standaarden.
Zo kunnen overheidsorganisaties de inrichting van de buitenruimte, sloten en andere openbare omgevingen digitaal vastleggen.

Modulair inwinnen met LiDAR

Kavel 10 is uniek in de manier van het inwinnen van onze data. Wij kijken per opdracht naar de beste methode van inwinning. Doordat wij apparatuur hebben om in te winnen vanaf het water, de weg en vanuit de lucht zijn er geen beperkingen voor inwinning.
Vaak combineren we meerdere technieken om tot het beste resultaat voor onze klant te komen.

Recent werk | Cases