Volumemeting

De bepaling van volumes in een depot of werkterrein kunnen snel en veilig worden bepaald met LiDAR en ons vliegtuig. Door een keer te vliegen over het gebied hebben we alle data voor het berekenen van volumes. Het grote voordeel van het vliegtuig is dat er niemand op de grondlocatie aanwezig is en dat een meting binnen vijf minuten afgerond kan zijn. Qua veiligheid en de bijbehorende prijsstelling is een volumemeting met vliegtuig interessant voor onze opdrachtgevers. Gemiddeld voeren we elke week drie volumemetingen uit met ons vliegtuig.

In het kort

  • Zeer nauwkeurige metingen <3 centimeter in RD
  • Geen last van gewashoogtes door gebruik van LiDAR techniek
  • Vlakdekkend meten met vele duizenden hoogte punten per hectare

GECOMBINEERD METEN MET LIDAR EN ORTHOFOTO

Onze volumemetingen voeren we uit met ons meetvliegtuig. Dit biedt veel voordelen. Zo hebben we geen last van no-fly zones en hebben we een hoge leverzekerheid.
In afstemming met onze klant kunnen tevens volledige volume calculaties uitvoeren.

Super scherpe orthofoto

Tijdens onze volumemetingen winnen we naast LiDAR ook orthofoto`s in. Deze super scherpe geo-gerefereerde foto`s zijn uitermate geschikt als onderlegger en bevatten veel gedetailleerde informatie. De orthofoto`s hebben een grondresolutie tot 1,5 centimeter GSD.

Volume berekeningen

Onze tekenaars kunnen een volledige volumeberekening van alle depots verzorgen. Tevens kunnen we andere bewerkingen verzorgen.

Recent werk | Cases